Drinking
-
ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΠΑΝΙΑ;
Η Σαμπάνια είναι αφρώδης οίνος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Appellation d'Origine Contrôlée-AOC) που παράγεται μόνο σε μια ...
24 Ιουνίου -
ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
Η βιομηχανία των μη αλκοολούχων αποσταγμάτων είδε τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν αρκετά τα τελευταία χρόνια και να εκτοξεύονται εν μέσω της ...
23 Ιουνίου -
FERMENTATION Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ
Την τεχνική της ζύμωσης ή αλλιώς "fermentation" τη συναντούμε σε αναρίθμητα bars του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, το φαινόμενο της ...
20 Ιουνίου -
ΤΑ READY TO DRINK Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΕΤΟΙΜΑ COCKTAILS
Πώς θα σου φαινόταν να μην έχεις κανονίσει να βγεις, αλλά να μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου cocktail σε γυάλινο μπουκάλι ή σε ...
02 Ιουνίου -
TA LOW ABV ΠΟΤΑ
Με τον όρο "low abv" αναφερόμαστε σε ποτά χαμηλής αλκοολικής περιεκτικότητας (καθώς abv=alcohol by volume). Ίσως όχι και τόσο κοντά στην ...
13 Μαΐου -
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MEZCAL ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΚΙΛΑ;
Το όνομα μεσκάλ προέρχεται από τη λέξη των Ναχουάτλ "mexcalli" που σημαίνει αγαύη μαγειρεμένη στον φούρνο. Είναι παραδοσιακό απόσταγμα στο ...
10 Μαΐου -
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΣΙ;
Το ιδανικό θα ήταν να μην μεσολαβούσε κάποιο μέσο, μέσα από το οποίο θα περνά το κρασί στον ουρανίσκο σου, γιατί έτσι θα είχες την απόλυτη ...
08 Μαΐου -
Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
Τα τελευταία χρόνια, o όρος "βιωσιμότητα" συστήθηκε στην παγκόσμια κοινότητα και ευτυχώς η σημαντικότητά της έγινε άμεσα αντιληπτή από τον ...
07 Μαΐου -
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ TERROIR ΣΤΟ WHISK(E)Y;
Πρέπει να αναφέρουμε προτού αρχίσουμε να μιλάμε για το terroir ότι δεν υπάρχει επίσημος καθορισμός της λέξης που να είναι αποδεκτός απο ...
16 Απριλίου -
ΤΟ PAIRING Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ
Κρασί και φαγητό. Φαγητό και κρασί. Χιλιάδες συνδυασμοί, που συνθέτουν ένα διαφορετικό έργο τέχνης κάθε φορά. Γιατί το pairing είναι ...
09 Απριλίου -
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ SOLERA;
Το σύστημα Solera είναι κατά κύριο λόγο ένα σύστημα παλαίωσης με κλασματική ανάμειξη που επιτρέπει στους παραγωγούς να παραδίδουν σταθερά ...
07 Απριλίου -
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ GIN
Είναι πολύ χρήσιμο για τους λάτρεις του Gin και γενικότερα να ξέρουν να ξεχωρίζουν τις αλήθειες από τους μύθους σχετικά με το Gin. Έτσι, ...
02 Απριλίου

LOAD MORE