ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΠΩΣ Η GAEA ΓΙΟΡΤΑΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ
ΠΩΣ Η GAEA ΓΙΟΡΤΑΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ

ΠΩΣ Η GAEA ΓΙΟΡΤΑΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ 33 ΧΩΡΕΣ

17 Νοεμβρίου
Στους φωτεινούς κήπους του Anassa City Events, η Αθήνα υποδέχθηκε μια γιορτή αφιερωμένη σε τρεις δεκαετίες ιστορίας. Η επέτειος των 30 χρόνων της GAEA δεν ήταν απλώς ένα ορόσημο. Ήταν μια τελετουργία αριστείας, μια ζωντανή αφήγηση της μεσογειακής γης και μια συνάντηση ανθρώπων από τριάντα τρεις χώρες που έχουν διαδώσει το όραμα της GAEA σε ολόκληρο τον κόσμο.
Από την πρώτη στιγμή, οι καλεσμένοι εισήλθαν σε ένα περιβάλλον που φανέρωνε την ελληνική φιλοξενία σε μια σύγχρονη, δημιουργική μορφή.

1-gaeas-30-years-of-excellence-curated-by-finebeing.JPG


Aperitivos με τα ελαιόλαδα της GAEA ως πρωταγωνιστές

Η βραδιά ξεκίνησε μέσα από μια σειρά aperitivo cocktails που ανέδειξαν τη δύναμη του ελαιολάδου να μεταμορφώνει το οικείο σε κάτι απρόσμενο. Τα twisted Washed Martini, το Negroni και το Citrus Mocktail ήταν εμπνευσμένα από  τον χαρακτήρα των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της GAEA, προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο για όσα θα ακολουθούσαν και το κοινό για μια εμπειρία που θα ξεδιπλωνόταν σαν αφήγηση. Αποτέλεσαν ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για το τι σημαίνει να χρησιμοποιείς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως δημιουργικό υλικό, και όχι ως απλό συστατικό.

GAEA EVOO Washed MARTINI - GAEA's Olive Oil NEGRONI
GAEA EVOO Washed MARTINI - GAEA's Olive Oil NEGRONI

Το GAEA Lab έθεσε τη δημιουργικότητα στο επίκεντρο

Το GAEA Lab αποτέλεσε μια πλήρως διαδραστική εμπειρία. Οι καλεσμένοι δοκίμασαν να δημιουργήσουν τις δικές τους μαριναρισμένες ελιές, επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκαπέντε διαφορετικά μπαχαρικά και αρωματικά.
Από μεσογειακά κλασικά μέχρι ανατολίτικες νότες και gourmet επιλογές, κάθε δημιουργία εξέφρασε προσωπική ταυτότητα και διεθνή γευστική κουλτούρα. Το Lab ήταν μια απόδειξη ότι η ελιά δεν είναι μονοδιάστατη. Είναι ζωντανή, ευέλικτη και ικανή να φέρει κοντά διαφορετικές κουλτούρες μέσα από μια διαφορετική μίξη. Ήταν η αφορμή που ανέδειξε τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τόσο τη γαστρονομική σκηνή, όσο και τη φιλοσοφία της GAEA.

GAEA'S Aroma Pyramid
Η πυραμίδα των αρωμάτων της GAEA

Πράσινες ελιές της GAEA μαριναρισμένες μέσα από μια επιλογή μεταξύ 15 αρωματικών και μπαχαρικών
Πράσινες ελιές της GAEA μαριναρισμένες μέσα από μια επιλογή μεταξύ 15 αρωματικών και μπαχαρικών

Ένα ταξίδι στα ορόσημα της GAEA

Λίγο πριν οι καλεσμένοι περάσουν στο δημιουργικό εργαστήριο, ο Thomas Brinkmann CEO της GAEA, και ο Patrick Tomasik, Senior Business Development Manager, ανέβηκαν στη σκηνή για μια σύντομη αλλά βαθιά συγκινητική αναδρομή. Με λόγο ουσιαστικό παρουσίασαν τα σημαντικότερα ορόσημα της GAEA, από τις πρώτες χειροποίητες παρτίδες ελαιολάδου έως τη δυνατή παγκόσμια παρουσία της εταιρείας και των προϊόντων της σε τριάντα τρεις χώρες.

 Μίλησαν για τα χρόνια επιμονής και τεχνογνωσίας, για τις καινοτομίες που άλλαξαν την κατηγορία του ελαιολάδου και για τις στρατηγικές συνεργασίες που έβαλαν τη GAEA στον διεθνή χάρτη. Η αφήγησή τους ήταν ένας φόρος τιμής σε όλες τις ομάδες, τους παραγωγούς και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο ταξίδι της εταιρείας προς την αριστεία. Με αυτή τη σύντομη ιστορική αναδρομή, η βραδιά απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο βάθος, θυμίζοντας σε όλους ότι η επιτυχία της GAEA είναι αποτέλεσμα εμπιστοσύνης, συνέπειας και οράματος.

Patrick Tomasik και Thomas Brinkmann
Patrick Tomasik καιThomas Brinkmann


Η πρώτη ετικέτα ελαιολάδου σε γραφή Braille: μια καινοτομία με κοινωνικό αποτύπωμα

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε κάτι βαθιά ουσιαστικό: η πρώτη ετικέτα ελαιολάδου με γραφή Braille στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, εγκεκριμένη από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, σχεδιασμένη για να προσφέρει προσβασιμότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Η ετικέτα θα κυκλοφορήσει το 2026 στο GAEA Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας διεθνώς. Μια πράξη που απέδειξε ότι η αριστεία περιλαμβάνει και τη συμπερίληψη.

Η πρώτη ετικέτα ελαιολάδου στην Ελλάδα τυπωμένη σε γραφή Braille
Η πρώτη ετικέτα ελαιολάδου στην Ελλάδα τυπωμένη σε γραφή Braille


Πώς η τυφλή γευσιγνωσία των 3 EVOO επαναπροσδιόρισε την αντίληψη;

Ένα από τα πιο ξεχωριστά στάδια της βραδιάς ήταν το Blind Olive Oil Tasting με καθοδηγητή τον Γιώτη Αγγελίδη, που με τον τρόπο του συνδύασε σκηνοθεσία και αφήγηση και οδήγησε τους παρευρισκόμενους σε μια εξερεύνηση, όπου η όραση δεν ήταν απαραίτητη. Οι καλεσμένοι φόρεσαν sleep masks και άφησαν τις υπόλοιπες αισθήσεις να τους καθοδηγήσουν.
Το ελαιόλαδο έγινε άρωμα, υφή. Έγινε ανάμνηση. Από το φρεσκοκομμένο γρασίδι μέχρι την αίσθηση του ώριμου καρπού, κάθε ποτήρι έκρυβε έναν μικρό χάρτη γευστικών εντυπώσεων, με μνήμες και στιγμές που μόνο η γεύση μπορεί να επαναφέρει. 

Το blind tasting δεν ήταν μια εκπαιδευτική δοκιμή, αλλά μια άσκηση ευαισθησίας που θύμισε σε όλους ότι η αριστεία που βασίζεται στη γνώση, την αυθεντικότητα και τον απόλυτο σεβασμό της πρώτης ύλης, βρίσκεται στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ο Γιώτης Αγγελίδης, ο οδηγός και η φωνή της τυφλής γευσιγνωσίας.
Ο Γιώτης Αγγελίδης, ο οδηγός και η φωνή της τυφλής γευσιγνωσίας.

6-gaeas-30-years-of-excellence-curated-by-finebeing-2.jpg


Διάβασε επίσης: Πώς γίνεται η γευσιγνωσία ελαιολάδου;

Ένα μενού - ύμνος στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Το επετειακό δείπνο, εκτελεσμένο από τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και τη δημιουργική ομάδα του από το Δειπνοσοφιστήριον, ήταν μια ωδή στα πέντε εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της GAEA και είχε σχεδιαστεί με ακρίβεια ώστε να αποκαλύπτει τον χαρακτήρα, το άρωμα και την προσωπικότητά τους.
Κάθε πιάτο ήταν μια ξεχωριστή ερμηνεία του terroir, της τεχνικής και του χαρακτήρα τους. Από τα αρωματικά θαλασσινά μέχρι το κρέας με τις λεπτές νότες τρούφας και το απροσδόκητο pairing σοκολάτας και ελαιολάδου στο επιδόρπιο, το μενού απέδειξε ότι το EVOO μπορεί να σταθεί στο ίδιο ύψος με το κρασί ως γευστικός οδηγός.

Χτένι ελαφρώς ψημένο με λεμόνι και GAEA Planet Organic EVOO
Χτένι ελαφρώς ψημένο με λεμόνι και GAEA Planet Organic EVOO

Ελληνική σαλάτα με φρέσκο ελαιόλαδο GAEA
Ελληνική σαλάτα με φρέσκο ελαιόλαδο GAEA
Φιλέτο μοσχαριού μαγειρεμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Καλαμάτας
Φιλέτο μοσχαριού μαγειρεμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Καλαμάτας

Μους Καϊμάκι με σάλτσα σοκολάτας φτιαγμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Σητείας και ανθό αλατιού,  συνοδευόμενο με παγωτό σοκολάτας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Σητείας.
Μους Καϊμάκι με σάλτσα σοκολάτας φτιαγμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Σητείας και ανθό αλατιού, συνοδευόμενο με παγωτό σοκολάτας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Σητείας.

Το Δέντρο των Ευχών της GAEA

Πριν η εκδήλωση ολοκληρωθεί, οι καλεσμένοι πέρασαν σε ένα δέντρο ελιάς ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση και στα κλαδιά του κρέμασαν κάρτες με προσωπικές σκέψεις και ευχές για τα επόμενα τριάντα χρόνια, δημιουργώντας ένα installation συναισθημάτων και προοπτικής.
Ήταν ένα τελετουργικό που συμβόλιζε το παρελθόν, αλλά κυρίως το μέλλον. Ένα μέλλον όπου η GAEA συνεχίζει να εμπνέει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Editor's Tip: Με τη συμμετοχή ανθρώπων της γαστρονομίας, ειδικών του ελαιολάδου, συνεργατών και διανομέων από τριάντα τρεις χώρες, η εκδήλωση επιβεβαίωσε τη διεθνή δύναμη και το κύρος της GAEA.

Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η GAEA συνεχίζει να εξελίσσεται, να εμπνέει και να μεταφέρει το πνεύμα της ελληνικής γης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.