ΠΩΣ Η GAEA ΓΙΟΡΤΑΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ 33 ΧΩΡΕΣ
Από την πρώτη στιγμή, οι καλεσμένοι εισήλθαν σε ένα περιβάλλον που φανέρωνε την ελληνική φιλοξενία σε μια σύγχρονη, δημιουργική μορφή.
Aperitivos με τα ελαιόλαδα της GAEA ως πρωταγωνιστές
Η βραδιά ξεκίνησε μέσα από μια σειρά aperitivo cocktails που ανέδειξαν τη δύναμη του ελαιολάδου να μεταμορφώνει το οικείο σε κάτι απρόσμενο. Τα twisted Washed Martini, το Negroni και το Citrus Mocktail ήταν εμπνευσμένα από τον χαρακτήρα των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της GAEA, προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο για όσα θα ακολουθούσαν και το κοινό για μια εμπειρία που θα ξεδιπλωνόταν σαν αφήγηση. Αποτέλεσαν ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για το τι σημαίνει να χρησιμοποιείς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως δημιουργικό υλικό, και όχι ως απλό συστατικό.
Το GAEA Lab έθεσε τη δημιουργικότητα στο επίκεντρο
Το GAEA Lab αποτέλεσε μια πλήρως διαδραστική εμπειρία. Οι καλεσμένοι δοκίμασαν να δημιουργήσουν τις δικές τους μαριναρισμένες ελιές, επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκαπέντε διαφορετικά μπαχαρικά και αρωματικά.
Από μεσογειακά κλασικά μέχρι ανατολίτικες νότες και gourmet επιλογές, κάθε δημιουργία εξέφρασε προσωπική ταυτότητα και διεθνή γευστική κουλτούρα. Το Lab ήταν μια απόδειξη ότι η ελιά δεν είναι μονοδιάστατη. Είναι ζωντανή, ευέλικτη και ικανή να φέρει κοντά διαφορετικές κουλτούρες μέσα από μια διαφορετική μίξη. Ήταν η αφορμή που ανέδειξε τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τόσο τη γαστρονομική σκηνή, όσο και τη φιλοσοφία της GAEA.
Ένα ταξίδι στα ορόσημα της GAEA
Λίγο πριν οι καλεσμένοι περάσουν στο δημιουργικό εργαστήριο, ο Thomas Brinkmann CEO της GAEA, και ο Patrick Tomasik, Senior Business Development Manager, ανέβηκαν στη σκηνή για μια σύντομη αλλά βαθιά συγκινητική αναδρομή. Με λόγο ουσιαστικό παρουσίασαν τα σημαντικότερα ορόσημα της GAEA, από τις πρώτες χειροποίητες παρτίδες ελαιολάδου έως τη δυνατή παγκόσμια παρουσία της εταιρείας και των προϊόντων της σε τριάντα τρεις χώρες.
Μίλησαν για τα χρόνια επιμονής και τεχνογνωσίας, για τις καινοτομίες που άλλαξαν την κατηγορία του ελαιολάδου και για τις στρατηγικές συνεργασίες που έβαλαν τη GAEA στον διεθνή χάρτη. Η αφήγησή τους ήταν ένας φόρος τιμής σε όλες τις ομάδες, τους παραγωγούς και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο ταξίδι της εταιρείας προς την αριστεία. Με αυτή τη σύντομη ιστορική αναδρομή, η βραδιά απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο βάθος, θυμίζοντας σε όλους ότι η επιτυχία της GAEA είναι αποτέλεσμα εμπιστοσύνης, συνέπειας και οράματος.
Η πρώτη ετικέτα ελαιολάδου σε γραφή Braille: μια καινοτομία με κοινωνικό αποτύπωμα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε κάτι βαθιά ουσιαστικό: η πρώτη ετικέτα ελαιολάδου με γραφή Braille στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, εγκεκριμένη από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, σχεδιασμένη για να προσφέρει προσβασιμότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης.
Η ετικέτα θα κυκλοφορήσει το 2026 στο GAEA Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας διεθνώς. Μια πράξη που απέδειξε ότι η αριστεία περιλαμβάνει και τη συμπερίληψη.
Πώς η τυφλή γευσιγνωσία των 3 EVOO επαναπροσδιόρισε την αντίληψη;
Ένα από τα πιο ξεχωριστά στάδια της βραδιάς ήταν το Blind Olive Oil Tasting με καθοδηγητή τον Γιώτη Αγγελίδη, που με τον τρόπο του συνδύασε σκηνοθεσία και αφήγηση και οδήγησε τους παρευρισκόμενους σε μια εξερεύνηση, όπου η όραση δεν ήταν απαραίτητη. Οι καλεσμένοι φόρεσαν sleep masks και άφησαν τις υπόλοιπες αισθήσεις να τους καθοδηγήσουν.
Το ελαιόλαδο έγινε άρωμα, υφή. Έγινε ανάμνηση. Από το φρεσκοκομμένο γρασίδι μέχρι την αίσθηση του ώριμου καρπού, κάθε ποτήρι έκρυβε έναν μικρό χάρτη γευστικών εντυπώσεων, με μνήμες και στιγμές που μόνο η γεύση μπορεί να επαναφέρει.
Το blind tasting δεν ήταν μια εκπαιδευτική δοκιμή, αλλά μια άσκηση ευαισθησίας που θύμισε σε όλους ότι η αριστεία που βασίζεται στη γνώση, την αυθεντικότητα και τον απόλυτο σεβασμό της πρώτης ύλης, βρίσκεται στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Διάβασε επίσης: Πώς γίνεται η γευσιγνωσία ελαιολάδου;
Ένα μενού - ύμνος στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Το επετειακό δείπνο, εκτελεσμένο από τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και τη δημιουργική ομάδα του από το Δειπνοσοφιστήριον, ήταν μια ωδή στα πέντε εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της GAEA και είχε σχεδιαστεί με ακρίβεια ώστε να αποκαλύπτει τον χαρακτήρα, το άρωμα και την προσωπικότητά τους.
Κάθε πιάτο ήταν μια ξεχωριστή ερμηνεία του terroir, της τεχνικής και του χαρακτήρα τους. Από τα αρωματικά θαλασσινά μέχρι το κρέας με τις λεπτές νότες τρούφας και το απροσδόκητο pairing σοκολάτας και ελαιολάδου στο επιδόρπιο, το μενού απέδειξε ότι το EVOO μπορεί να σταθεί στο ίδιο ύψος με το κρασί ως γευστικός οδηγός.


Το Δέντρο των Ευχών της GAEA
Πριν η εκδήλωση ολοκληρωθεί, οι καλεσμένοι πέρασαν σε ένα δέντρο ελιάς ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση και στα κλαδιά του κρέμασαν κάρτες με προσωπικές σκέψεις και ευχές για τα επόμενα τριάντα χρόνια, δημιουργώντας ένα installation συναισθημάτων και προοπτικής.
Ήταν ένα τελετουργικό που συμβόλιζε το παρελθόν, αλλά κυρίως το μέλλον. Ένα μέλλον όπου η GAEA συνεχίζει να εμπνέει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Editor's Tip: Με τη συμμετοχή ανθρώπων της γαστρονομίας, ειδικών του ελαιολάδου, συνεργατών και διανομέων από τριάντα τρεις χώρες, η εκδήλωση επιβεβαίωσε τη διεθνή δύναμη και το κύρος της GAEA.
Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η GAEA συνεχίζει να εξελίσσεται, να εμπνέει και να μεταφέρει το πνεύμα της ελληνικής γης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
KEEP READING
-
HOW GAEA CELEBRATED IN ATHENS 30 YEARS OF EXCELLENCE
Under the soft November sky of Athens, the gardens of Anassa City Events transformed into a luminous stage celebrating a journey that began ...
14 Νοεμβρίου -
3 MICHELIN STARS IN GREECE IN A UNIQUE HIGH GASTRONOMY MASTERCLASS
If there is one word that describes the cuisine of Disfrutar, the best restaurant in the world for 2024 according to The World’s 50 Best ...
19 Οκτωβρίου -
ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ;
Αρχές Οκτώβρη. Η θερμοκρασία στην πόλη έχει ήδη πέσει και η ζέστη του καλοκαιριού μοιάζει μακρινή ανάμνηση. Τα απογεύματα φέρνουν μια ...
03 Οκτωβρίου