ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5 FOOD INFLUENCERS ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟ 2023;
5 FOOD INFLUENCERS ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟ 2023;

5 FOOD INFLUENCERS ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟ 2023;

ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ LIKES ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

28 Δεκεμβρίου

Το 2023 κλείνει και σίγουρα θα θέλεις να μάθεις ποιοι food influencers κατάφεραν να κερδίσουν και να επηρρεάσουν με το περιεχόμενό τους στα social media. Πάμε να τους δούμε!

Ποιοι 5 επηρρεάσαν το κοινό περισσότερο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα;

1. Ο πασίγνωστος Gordon Ramsay

Ο Gordon James Ramsay είναι Βρετανός chef, οποίος από το 1999, χρονολογία κατά την οποία έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη βρετανική τηλεόραση, μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα θεωρείται ως ένα από τους δημοφιλέστερους celebrity chefs του πλανήτη. Μέσα στα χρόνια τα εστιατόρια του έχουν βραβευθεί με 17 αστέρια Michelin, ενώ τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία και στον social media κόσμο, διαθέτοντας 15,9 εκατομμύρια followers στο Instagram, 39,7 εκατομμύρια followers στο Tik Tok και 20,2 εκατομμύρια subscribers στο YouTube.

@gordonramsayofficial No Idiot Sandwiches with this #recipe ! My delcious #Steak #Sandwich is perfect for summer ! Enjoy Gx #tiktokcooks ♬ Yummy - Justin Bieber

Διάβασε επίσης: Ποιοι είναι και με τι κριτήρια βραβεύουν οι επιθεωρητές του Michelin Guide;

2. Η αγγλίδα Ella Mills

Η Eleanor Laura Davan Mills Woodward ή Ella Mills είναι Αγγλίδα food writer και επιχειρηματίας, η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν το 2012 δημιούργησε το blog της με τίτλο Deliciously Ella. Αυτός ήταν και ο τίτλος του πρώτου της βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2015. Από τότε έχει κυκλοφορήσει άλλα πέντε πολύ επιτυχημένα βιβλία, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως διατροφικά sites, χώρους εστίασης, φαγώσιμα προϊόντα, κ.α. Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινείται η social media persona της, είναι το well being, η μακροζωία, το mental health και η υγιεινή διατροφή. Σήμερα η Ella Mills διαθέτει 2,3 εκατομμύρια followers στο Instagram, 100 χιλιάδες followers στο Tik Tok και 302 χιλιάδες subscribers στο YouTube.

3. Ο βρετανός Jamie Oliver

Ο Jamie Trevor Oliver είναι ένας Βρετανός celebrity chef, συγγραφέας και ιδιοκτήτης εστιατορίων, ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες έχει απασχολήσει πολύ έντονα, τόσο τη βρετανική, όσο και την παγκόσμια showbiz. Η πρώτη του επαφή με τη δημοσιότητα συνέβη το 1999, όταν παρουσίασε τη δική του εκπομπή με τίτλο The Naked Chef. Έκτοτε απασχολεί συνεχώς τα τηλεοπτικά, αλλά πλέον και τα digital media. Η φιλική του προσωπικότητα, το επικοινωνιακό του χάρισμα και οι easy-to-follow προσέγγιση της μαγειρικής, ήταν τα τρία στοιχεία που τον βοήθησαν να ξεχωρίσει. Σήμερα διαθέτει 9,7 εκατομμύρια followers στο Instagram, 710 χιλιάδες followers στο Tik Tok και 5,87 εκατομμύρια subscribers στο YouTube.


4. Η αμερικανίδα συγγραφέας Ree Drummond

Η Anne Marie Drummond Smith ή αλλιώς Ree Drummond, όπως έγινε γνωστή αργότερα, είναι μία Αμερικανίδα συγγραφέας, food writer, blogger και τηλεοπτική περσόνα, η οποία απέκτησε έντονη δημοφιλία μέσα από το blog της με τίτλο, The Pioneer Woman, το οποίο ξεκίνησε να υπάρχει τον Μάιο του 2006. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες τηλεοπτικές, αλλά και κινηματογραφικές παραγωγές, ενώ ταυτόχρονα έχει κυκλοφορήσει και 17 πολύ επιτυχημένα βιβλία. Τα στοιχεία της που την μετέτρεψαν ταχύτατα σε ισχυρή food influencer ήταν η προσιτή της διάθεση, ο απλοϊκός και καθημερινός τρόπος παρουσίασης των συνταγών και η φιλική της προσωπικότητα. Σήμερα διαθέτει 4,3 εκατομμύρια followers στο Instagram, 1,1 εκατομμύρια followers στο Tik Tok και εκατομμύρια views στο YouTube.


5. Ο βραβευμένος Ιταλός Antonino Cannavacciuolo

Ο Antonino Cannavacciuolo είναι Ιταλός chef, food writer, ιδιοκτήτης εστιατορίων και τηλεοπτική persona, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διακριθεί για τις gourmet μαγειρικές του γνώσεις και ικανότητες, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία μεταξύ των οποίων και 3 αστέρια Michelin. Ένας από τους βασικούς του στόχους ήταν να καταφέρει να μεταφέρει την ίδια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία σε διάφορα μέρη της Ιταλίας. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει συνολικά πέντε εστιατόρια, το καθένα από τα οποία βρίσκεται σε διαφορετική πόλη της ιταλικής χερσονήσου (πχ Τορίνο, Νοβάρα, κ.α.). Η δημοφιλία του εκτοξεύθηκε το 2013, όταν το αμερικανικό κανάλι Fox τον επέλεξε ως τον κεντρικό παρουσιαστή της ιταλικής εκδοχής της επιτυχημένης αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, Kitchen Nightmares. Σήμερα διαθέτει 3 εκατομμύρια followers στο Instagram και 30 χιλιάδες subscribers στο YouTube.

Διάβασε επίσης: Γιατί η βιωσιμότητα στα εστιατόρια έγινε μόδα;


Editor’s Tip: Ουσιαστικά, ως social media influencers λαμβάνονται όλα εκείνα τα άτομα, τα οποία έχουν αποκτήσει δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα μέσω του διαδικτύου και συνήθως ασκούν ισχυρή επιρροή στο κοινό που τους «ακολουθεί» και τους «παρακολουθεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι social media influencers επηρεάζουν έντονα τη «μόδα», δημιουργούν τάσεις και διαμορφώνουν και εδραιώνουν τα trends της εκάστοτε εποχής.

Νίκος Αγγελής - Άνθης


Photo Banner Credits @antoninochef