ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σπύρος Πατσιαλός

Ο βραβευμένος bartender & Gin Expert, δημιουργός του huntingspirits.tv που έρχεται να μας δείξει πώς μπορούμε να "τρέξουμε" προς όλα εκείνα που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο…fine!

BIO

Run Into It by Σπύρος Πατσιαλός

Με λένε Σπύρο Πατσιαλό και γεννήθηκα στην Κέρκυρα, μεγάλωσα στο Αγρίνιο και οι σπουδές μου με  έφεραν στην Αθήνα.

Ήδη από τα προ-φοιτητικά μου χρόνια άρχισα να εργάζομαι σαν σερβιτόρος και αργότερα πίσω από τη μπάρα σαν bartender, μέχρις ότου πάρω το πτυχίο μου ως Μηχανικός Αυτοματισμού από το ΤΕΙ Πειραιά. Παράλληλα, τα ταξίδια μου στη Γερμανία για σεμινάρια Ρομποτικής μού έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφτώ τα τοπικά bars και να θαυμάσω την τεχνικές των εκεί μάγων της μπάρας.

Τα χρόνια που εργάστηκα ως bartender για λογαριασμό μεγάλων εταιριών ποτών είχα τη χαρά να βρεθώ πίσω από δεκάδες διαφορετικές μπάρες, να γνωρίσω και εξυπηρετήσω καταναλωτικό κοινό με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις. Επίσης, μέσω της ιδιότητάς μου σαν bar trainer του "What About A Cocktail" έχω εκπαιδεύσει νέο προσωπικό στον τομέα του cocktail catering.

Κατά τη διάρκεια της όλης επαγγελματικής μου πορείας συμμετείχα σε αρκετούς τοπικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Ανάμεσα στις διάφορες διακρίσεις που έχω κερδίσει ξεχωρίζω την 6η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του G’Vine, τη 2η θέση στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Angostura και την 1η θέση στο Bartender's Challenge στα πλαίσια του Τhe Bar Academy Show. Είμαι κάτοχος των ipBartenders Certificate και BarSmarts USA , έχω αποκτήσει τους τίτλους WSET Professional in Spirits και WSET Intermediate Certificate in Wines. Τέλος, είχα την τιμή να διατελέσω κριτής σε 20 πανελλήνιους διαγωνισμούς cocktail και στον παγκόσμιο τελικό του Gin Mare στη Μεσογειακή Ibiza, καθώς και στον τελευταίο  ελληνικό τελικό του θεσμού World Class για το 2021.

Η μεγαλύτερή μου όμως αγάπη είναι το huntingspirits.tv που δημιούργησα το 2011. Είναι ένα website με πρωτογενές multimedia content γύρω από το αλκοόλ. Οι συνεργάτες μου στο huntingspirits.tv είναι μια πλήρως εξειδικευμένη ομάδα βιντεογράφων και φωτογράφων που δημιουργούν video ντοκιμαντέρ για αποστακτήρια σε όλο τον κόσμο, φιλμ μικρού μήκους για τα cocktail bar της ελληνικής σκηνής, αλλά και promo videos για διάφορα brands.

Θα χαρώ λοιπόν να συνταξιδέψουμε σε αυτόν τον όμορφο και μεθυστικό κόσμο των cocktails, των bar menus, των βιβλίων από την παγκόσμια cocktail κουλτούρα και πλήθος άλλων αντικειμένων που αξίζει να γράφονται και να διαβάζονται.