ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗ
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗ

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗ

ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

20 Δεκεμβρίου

FineBeing και αγάπη για τη ζωή πάνε πακέτο και στιγμές σαν αυτή που θα διαβάσετε ομορφαίνουν τις μεγαλουπόλεις και ζεσταίνουν τις καρδιές μας.

08:40 το πρωί. Σταματώ στο φανάρι. Μια μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες είναι μπροστά μου. Ένας κινητήρας πάνω 600 κυβικά, ίσως και 1000, φιλοξενείται στο μεταλλικό πλαίσιο κάτω απ’ τα πόδια τους.

Κόκκινο φανάρι για πεζούς
Credits: @fotis-fotopoulos

Φορούν και οι δύο σχεδόν ολοκαίνουρια φανταχτερά κράνη. Ο οδηγός πιάνει το γόνατο της συνοδηγού και της λέει κάτι μέσα από το κράνος. Εκείνη δείχνει να γελάει και του χτυπά ελαφρά τον ώμο μόλις ο σηματοδότης δείχνει πράσινο.

Ξεκινούν χαλαρά, το ίδιο και εγώ. Δεν τους ακολουθώ, αλλά κινούνται με ταχύτητα που με κάνει να αισθανθώ ασφαλής, οπότε βρίσκομαι πίσω τους. Στα επόμενα 4-5 λεπτά κινούμαστε σε μια ασφάλτινη διαδρομή χωρίς φανάρια και χωρίς στάσεις.

Πινακίδα που δείχνει κατεύθυνση προς Ακρόπολη
Credits: @markus-winkler

Το όχημά τους αναβοσβήνει τα δυο πορτοκαλί πίσω φλας. Μου αρέσουν πολύ τα alarm στις μοτοσικλέτες. Θα έπρεπε να έχουν όλες, αλλά μερικοί κατασκευαστές τσιγκουνεύονται το λιγοστό χώρο στα χειριστήρια του τιμονιού και τα παραλείπουν. Τι να πεις...

Σταματώ, εντελώς τυχαία, στο ίδιο σημείο και παρκάρω ακριβώς δίπλα τους τη στιγμή που αφαιρούν το κράνος, ο καθένας με την ησυχία του. Κοιτάζονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον να τακτοποιήσουν τα πράγματα που δεν θα χρειάζονται ως πεζοί μέσα στη βαλίτσα της μοτοσικλέτας. Μου αρέσει να βλέπω δύο αναβάτες πάνω στην ίδια μοτοσικλέτα φορώντας κράνος. Μου φανερώνει μια μεταξύ τους συμφωνία για έναν εναλλακτικό του συμβατικού αυτοκινήτου μέσου μετακίνησης, χωρίς όμως να κάνουν οικονομία στην ασφάλειά τους.

Aσπρόμαυρο κράνος πάνω σε μηχανή
Credits: @leon-seierlein

Η επιλογή τους να φορούν ταυτόχρονα κράνος, φωνάζει σεβασμό προς τον εαυτό του ο καθένας, αλλά και αγάπη και ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Είναι το αντίστοιχο του "ζακέτα να πάρεις" που το υπενθυμίζει ο καθένας από την πλευρά του πριν καβαλικέψουν τα 100+ άλογα και για όσο καλπάζουν. Στιγμές σαν και αυτές φωνάζουν αγάπη για τη ζωή και την κάνουν πιο όμορφη. Αποτελούν κομμάτια από το παζλ του δικού μου FineBeing και τις καταχωρώ στο "σκληρό μου δίσκο" ως δεδομένα για τη στάση ζωής.