ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σωτήρης Ευαγγέλου

Ο Executive Chef του Makedonia Palace Hotel που συγκλονίζεται με την αυθόρμητη νοστιμιά, πιστεύει στην εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας, βάζει υψηλούς στόχους και πίνει "κόκκινο".

BIO

Chef's Talk by Σωτήρης Ευαγγέλου

Γεννήθηκα στον Τύρναβο το 1967. Εκεί μεγάλωσα, έπαιξα, έτρεξα, έχω φίλους, αναμνήσεις, οικογένεια. Αποφοίτησα από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων το 1985. Μαθήτευσα στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι και στη συνέχεια επιλέχθηκα να εργαστώ σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό, στη Μασσαλία, στη Προβηγκία, στο Παρίσι στο Plaza Athenee κ.α. Στην Ελλάδα εργάστηκα ως Executive Chef σε κορυφαία ξενοδοχεία όπως η Μεγάλη Βρετανία, το King George και το Athenaeum Inter Continental. Πρόσφατα επέστρεψα στη δεύτερη θητεία μου στο ανακαινισμένο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη ως Executive Chef.

Νοιώθω τυχερός. Έχω δουλέψει σε όλο τον κόσμο. Δούλεψα σε πολύ καλά ξενοδοχεία, σε κορυφαία μαγαζιά, σε μεγάλες πολυεθνικές που εκτίμησαν το ταλέντο και το πάθος μου για τη μαγειρική και με είχαν ψηλά στην ιεραρχία τους και έτσι συμμετείχα σε πολλά πράγματα ανά τον κόσμο. Έχω πολλές εικόνες και είδα πολλά πράγματα για τη δουλειά μου και τη ζωή μου. Αν έχεις την ευχέρεια να ζήσεις ένα μήνα στο Χονγκ Κόνγκ, στη Σιγκαπούρη, στο Μόντε Κάρλο, στη Νέα Υόρκη, αυτό είναι "μεγάλο". Πάντα είχε να κάνει με τη δουλειά μου. Όμως μου άνοιγε το μυαλό.

Το καλό φαγητό δεν είναι σώνει και καλά το ακριβό φαγητό. Μπορούμε να κάνουμε μεγάλη κουζίνα και με ταπεινά υλικά. 

Γι’ αυτό και δεν μ΄αρέσει να προκαλώ με υπερβολές. Αλλά με τη γεύση, με την καλή πρώτη ύλη. Δεν θέλω να κάνω πράγματα "τραβηγμένα από τα μαλλιά" για να μου δώσουν σημασία. Δεν έχουν αυτά μακρά διαδρομή.