ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ YOGA;
ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ YOGA;

ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ YOGA;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ YOGA MAT ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;

13 Οκτωβρίου

Η πρακτική της γιόγκα είναι τρόπος ζωής για ψυχική και σωματική ευεξία, για τη πρακτική σου όμως απαραίτητο αξεσουάρ - εργαλείο είναι το στρώμα σου, το ευρέως γνωστό yoga mat.

Το να αγοράσεις ένα νέο στρώμα, είτε ξεκινάς τώρα στο μονοπάτι της γιόγκα είτε θέλεις να ανανεώσεις αυτό που ήδη έχεις, είναι μια μεγάλη απόφαση. Θα πρέπει να είναι τόσο προσαρμόσιμο σε εσένα και να σου "ταιριάζει" καθώς αποτελεί τον προσωπικό σου βοηθό για τη γιόγκα που ουσιαστικά οριοθετεί και το χώρο σου για τη πρακτική.

Η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός στρώματος γιόγκα που ψάχνεις αφού μπορεί να σε συνοδεύσει για χρόνια στην πρακτική σου, αλλά και όταν ο κύκλος της ζωής του τελειώσει δε θα ήθελες να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η κατασκευή στα στρώματα γιόγκα έχει βελτιωθεί σημαντικά και υλικά όπως τo PVC απουσιάζουν εντελώς και τη θέση τους έχουν πάρει θερμοπλαστικά ελαστομερή, ώστε να βιοδιασπώνται πιο εύκολα. Ο φελλός και το οργανικό βαμβάκι έχουν κάνει επίσης βήματα εξαιρετικής ποιότητας με την βιομηχανία της γιόγκα να προχωρά μπροστά και να φέρνει αρκετές επιλογές στον αγοραστή.

Τι να σκεφτείς πριν αγοράσεις ένα στρώμα γιόγκα;

 • Ποιο είδος γιόγκα σου αρέσει να ασκείς περισσότερο;
 • Πόσο συχνά ασκείσαι στο στούντιο/σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο;
 • Είσαι νέος/α στην πρακτική της γιόγκα ή έχεις προχωρημένη πρακτική;
 • Πάσχεις από κάποιο πόνο στις αρθρώσεις ή αισθάνεσαι άνετα με όλες τις επιφάνειες;

Απαντώντας στις ερωτήσεις αυτές θα μπορείς εύκολα να διαλέξεις το πάχος, το υλικό και το βάρος του στρώματος σου.


Ποιο είναι το σωστό yoga mat για να διαλέξεις;

Διάλεξε ποιο από τα 5 είδη που ακολουθούν είναι το κατάλληλο για σένα:

1) Yoga mat cork : ένα στρώμα από φελλό ιδανικό για hot yoga καθώς οι ανοιχτές κυψέλες του υλικού απορροφούν τον ιδρώτα με αποτέλεσμα να στεγνώνει πιο γρήγορα. Επιπλέον είναι ελαφρύ στη μεταφορά του.

  2) Yoga mat organic : στρώμα από οργανικό βαμβάκι πρόκειται για ένα στρώμα πλήρως βιοδιασπώμενο που απαιτεί λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή του. Κατάλληλο για όποιον θέλει να νιώθει πιο πολύ τα στοιχεία της φύσης στη πρακτική του και σέβεται απόλυτα το περιβάλλον.

  3) Yoga mat travel (ταξιδίου) : η φορητότητα είναι το κλειδί σε αυτό το στρώμα γιόγκα, καθώς είναι πολύ ελαφρύ στη μεταφορά του και χωράει εύκολα στις αποσκευές ώστε να διευκολύνει την επόμενη αναχώρηση για μια περιπέτεια γιόγκα (βλέπε yoga retreat).

  4) Yoga mat smart: το έξυπνο στρώμα που ανάβει για να σου δώσει διορθώσεις για τη στάση, που μιλάει για να καθοδηγήσει, παρακολουθεί το καρδιακό παλμό,τις θερμίδες και πολλά άλλα στατιστικά υγείας μαζί με εφαρμογή μαθημάτων. Χρειάζεται βέβαια φόρτιση και ίντερνετ για τη λειτουργία του, μαζί με την υψηλή τιμή αγοράς του.

  5) Yoga mat πάχους 6mm : ένα στρώμα πάχους 6mm είναι ιδανικό για να προστατεύσει αρθρώσεις και να βοηθήσει στη σταθερότητα εκτέλεσης των στάσεων. Εξαιρετική επιλογή και για αρχάριους και για προχωρημένους, λίγο πιο βαρύ στη μεταφορά του.

  Όποιο στρώμα κι αν διαλέξεις να θυμάσαι πως βάζεις την ενέργεια σου σε αυτό κάθε φόρα που ασκείς τη γιόγκα!