ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΚΑΝΕ YOGA RETREAT Ή ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ YOGA
ΚΑΝΕ YOGA RETREAT Ή ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ YOGA

ΚΑΝΕ YOGA RETREAT Ή ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ YOGA

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ YOGA

05 Ιουλίου

Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου! Τα νησιά μας προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκεπτών με τη φυσική ομορφιά τους να πρωταγωνιστεί. Τώρα θα σκεφτείς για yoga θα μας γράψει ή θα αναρτήσει τουριστικό οδηγό 2022; Το καλοκαίρι όμως είναι εδώ, όλοι λίγο πολύ τις διακοπές σκεφτόμαστε, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι ψηλά και το μυαλό μας σκέφτεται μόνο θάλασσα! Γι’ αυτό σου έχω τη καλύτερη πρόταση για φέτος το καλοκαίρι: Κάνε Yoga Retreat ή αλλιώς διακοπές με Yoga! Μια νέα τάση που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στα ταξίδια.


Τι είναι το Yoga Retreat;

Οι διακοπές με yoga αποτελούν εναλλακτική επιλογή διακοπών για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Το πακέτο συνήθως περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, μαθήματα yoga και κάποιες φορές δραστηριότητες στη φύση και στη θάλασσα. Υπάρχει ποικιλία στα retreat που συνδυάζουν διακοπές σύντομης ή μεγαλύτερης διάρκειας. Οι εναλλακτικές διακοπές με yoga πραγματοποιούνται συνήθως σε μέρη έξω από την πόλη, εκεί όπου η άσκηση συναντάει την εξερεύνηση, τη χαλάρωση, την ηρεμία και την επαφή με τη yoga. Τα retreats αναπαριστούν μια σωματική και πνευματική απόδραση, αποσύνδεση από την καθημερινότητα, εμπνέουν, αποτοξινώνουν και χαλαρώνουν όσους τα επιλέξουν.

Ο όρος retreat σημαίνει καταφύγιο, ησυχαστήριο, απόσυρση, ένα μέρος όπου μπορείς να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, μια διέξοδο διαφυγής και έναν από τους καλύτερους τρόπους να φροντίσεις τον εαυτό σου.


Τι πρέπει να ξέρω για τις διακοπές με Yoga;

Αφορά σε όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα εμπειρίας. Υπάρχουν τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους, αν και συνήθως τα retreat έχουν mixed groups, ώστε να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο. Οι δάσκαλοι είναι αρκετά έμπειροι. Το βιογραφικό τους μπορείς και το βλέπεις πριν επιλέξεις τον κατάλληλο για σένα. Σκοπός στα yoga retreats είναι να νιώθουν άνετα όλοι οι συμμετέχοντες, κάτι που φροντίζουν γι’αυτό οι δάσκαλοι yoga. Το κάθε retreat έχει τον δικό του χαρακτήρα και το είδος πρακτικής που ακολουθεί. Υπάρχει πάντα αναλυτικό πρόγραμμα και κόστος για να αποφασίσεις πριν το επιλέξεις.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για Yoga Retreat;

Τα περισσότερα yoga retreats στην Ελλάδα γίνονται καλοκαίρι και κυρίως στα νησιά. Ο ήλιος, οι παραλίες, η φανταστική κουζίνα, είναι από τους παράγοντες που κάνουν τις διακοπές με yoga μοναδική εμπειρία. Φυσικά διοργανώνονται yoga retreats και το χειμώνα σε ορεινούς προορισμούς που συνδυάζονται με δραστηριότητες στο βουνό. Παρόλ' αυτά πολλά yoga retreats διοργανώνονται και στο εξωτερικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Αφού επιλέξεις λοιπόν τον προορισμό των διακοπών σου για φέτος κάνε και μια αναζήτηση για το yoga retreat που διοργανώνεται εκεί κοντά και σε εμπνέει, καθώς πολλά ελληνικά νησιά έχουν πλέον παράδοση στα yoga retreats. Οπότε για φέτος το καλοκαίρι αυτό που έχεις να κάνεις είναι, εκτός από το μαγιώ σου και την καλή σου διάθεση, να πάρεις και το στρωματάκι σου μαζί για μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών.

Treat yourself to a yoga retreat and stay a BeFiner!