ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΞΕΚΙΝΑ FACE YOGA
ΞΕΚΙΝΑ FACE YOGA

ΞΕΚΙΝΑ FACE YOGA

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

08 Μαΐου

Αν σου έλεγαν ότι με 5 απλές ασκήσεις Face Yoga καθημερινά θα μπορούσες να τονώσεις τους μύες του προσώπου και να προλαβεις τη χαλάρωσή τους, θα αφιέρωνες 3 λεπτά για να ξεκινήσεις; Όπως τα τελευταία χρόνια δίνουμε μεγάλη σημασία στη γυμναστική, το fitness και γενικότερα στην άσκηση του σώματός μας, έτσι πρέπει να δίνουμε σημασία και στο fitness του προσώπου μας. Γιατί αυτό είναι η Face Yoga, είναι η άσκηση των μυών του προσώπου!

Όσο περίεργο κι ακούγεται, όπως ακριβώς γυμνάζουμε τους μύες του σώματος, έτσι ακριβώς πρέπει να γυμνάζουμε και τους μύες του προσώπου. Μπορεί να προσπαθούμε με κρέμες ματιών, ημέρας, νύχτας, serums, oils και άλλα πολλά να συσφίξουμε την επιδερμίδα και να μην την αφήσουμε να χαλαρώσει, αλλά η skincare routine δεν αρκεί από μόνη της και σίγουρα κοστίζει κιόλας.

Τι είναι η face yoga;

Η γιόγκα προσώπου ή face yoga είναι ένα πρόγραμμα ασκήσεων που δυναμώνουν τους μύες του προσώπου, αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος και ενεργοποιούν τους νευρώνες σε όλο το κεφάλι αφυπνίζοντας περιοχές στα όργανα του προσώπου που δεν γυμνάζονται εύκολα. Στην ουσία πρόκειται για ένα συνδυασμό πιέσεων και μασάζ στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού που ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος, επαναφέροντας τη λάμψη και τη ζωντάνια στη στρεσαρισμένη επιδερμίδα.

Ποια είναι τα οφέλη της face yoga;

Τα οφέλη της Yoga στο πρόσωπο είναι πρώτα απ’ όλα ψυχικά. Η ευχάριστη αίσθηση που έχεις μετά από κάθε μάθημα face yoga αντικατοπτρίζεται στην όψη σου, στο χρώμα της επιδερμίδας, στη λάμψη των ματιών και την ενέργεια που εκπέμπεις. Παράλληλα, η αιμάτωση των κυττάρων και η ενεργοποίηση των μυών του προσώπου δημιουργούν φυσική άμυνα απέναντι στο πέρασμα του χρόνου. Με δυο λόγια, οι απαλές διατάσεις και η αιμάτωση της επιδερμίδας που προκύπτουν από τη face yoga, σίγουρα προσδίδουν μια πιο όμορφη όψη στο πρόσωπό σου.

Ποιες είναι οι 5 πιο εύκολες ασκήσεις face yoga;

1. Για τα μάγουλα

Γεμίζεις με αέρα το στόμα και τον στέλνεις από το ένα μάγουλο στο άλλο, φουσκώνοντάς τα εναλλάξ για όσο περισσότερο μπορείς να κρατήσεις τον αέρα (επανάλαβε 5 φορές).


2. Για τα χείλη

Σχηματίζεις με το στόμα ένα Όμικρον και το εναλλάσσεις με Έψιλον χωρίς βιασύνη, φροντίζοντας ώστε τα χείλη να καλύπτουν τα δόντια (επανάλαβε 10 φορές).


3. Για το μέτωπο

Τοποθετείς τα δάχτυλα των χεριών δεξιά και αριστερά πάνω στο μέτωπο, παράλληλα με τα φρύδια. Πιέζοντας ελαφρά, σέρνεις τα δάχτυλα από το κέντρο του μετώπου προς τις άκρες (επανάλαβε 10 φορές).


4. Για τα μάτια

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις face yoga για να ενδυναμώσεις την περιοχή των ματιών. Σου προτείνω την εξής: σε μια σταθερή θέση με το κεφάλι να κοιτάει μπροστά και το πρόσωπό σε ήρεμη έκφραση, ανοιγοκλείνεις απότομα και γουρλώνεις τα μάτια με έκπληξη χωρίς να κάνεις ρυτίδες στο μέτωπό (επανάλαβε 10 φορές).


5. Για το διπλοσάγονο

Γέρνεις ελαφρά το κεφάλι προς τα πίσω υποβαστάζοντας τον αυχένα, αν πονάει, και προτάσσεις την κάτω σιαγόνα σε θέση προγναθισμού (επανάλαβε 10 φορές).

Εxtra tips είναι το μασάζ και μερικές πιέσεις την ώρα που απλώνεις την κρέμα σου στο πρόσωπο που βοηθούν για να ενεργοποιήσουν τη λέμφο, να αυξηθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και να απομακρυνθούν οι τοξίνες. Επίσης η κατανάλωση νερού, το νερό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την υγεία σου και την ίδια τη ζωή που συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Οπότε με επαρκή κατανάλωση νερού, καθημερινή face yoga και τα κατάλληλα προϊόντα προσώπου σίγουρα θα έχεις την αιμάτωση και αναζωογόνηση των κυττάρων της επιδερμίδας που χρειάζεσαι για ένα πρόσωπο πιο φωτεινό και λαμπερό. Και μη ξεχνάς να χαμογελάς, σου κάνει καλό!

Do whatever makes you feel #finebeing!