ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΠΟΙΕΣ 5 ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ YOGA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ;
ΠΟΙΕΣ 5 ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ YOGA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ;

ΠΟΙΕΣ 5 ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ YOGA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ;

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ

08 Μαρτίου

Αν θα σου έλεγε κάποιος ότι με 5 απλές στάσεις yoga ενώ κάθεσαι, θα βελτιώσεις άμεσα την κακή στάση του σώματός σου και θα ανακουφίσεις σώμα και μυαλό, δεν θα τις δοκίμαζες; 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ύστερα από μια μέρα στο γραφείο νιώθεις το σώμα σου καταπονημένο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κακή στάση του σώματος που υιοθετείς, προσπαθώντας να έρθεις πιο κοντά στον υπολογιστή. Χαμηλώνεις πολύ το κεφάλι, αφήνεις να πέσουν οι ώμοι μπροστά και κυρτώνεις το πάνω μέρος του κορμού. Και σαν μαθητής/φοιτητής όμως βρίσκεσαι πολλές ώρες σε ένα γραφείο διαβάζοντας και κάνεις το ίδιο κακό στο σώμα σου και ειδικά στη σπονδυλική σου στήλη. Σίγουρα έχεις βιώσει πολλές και διαφορετικές ενοχλήσεις στο σώμα σου, όπως πόνο στον αυχένα, στη μέση και στα γόνατα και αυτές είναι μόνο μερικές. Αν λάβεις επίσης υπόψη σου την προστασία που προσφέρει η σπονδυλική στήλη στα όργανά σου και στη σταθεροποίηση των μυών σου, τότε μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τους λόγους που καθιστά απαραίτητη τη σωστή ευθυγράμμισή της όσο είσαι καθιστός/ή.

Διάβασε επίσης: Η πιο απλή άσκηση της Yoga, η σανίδα και τα 6 λάθη που κάνεις

Κάνε ένα διάλειμμα για Yoga

Τα διαλείμματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και καθοριστικά για την εξέλιξη της δουλειάς σου και της απόδοσής σου στο διάβασμα. Για αυτό το λόγο θα μπορούσες να εντάξεις κάποιες στάσεις yoga στην καθημερινότητά σου στο γραφείο. Πρέπει να είναι εύκολες, πρακτικά εφαρμόσιμες, ανεξαρτήτως των ρούχων ή του χώρου που βρίσκεσαι και χωρίς κανένα κίνδυνο ή βαθμό φυσικής κατάστασης. Το μόνο που απαιτείται είναι η συγκέντρωσή σου και η συνέπειά σου.


Ποιες 5 εύκολες στάσεις της Yoga πρέπει να ξεκινήσεις στο γραφείο;

Ξεκίνα με 5 στάσεις γιόγκα που έχουν ως στόχο να ανακουφίσουν το σώμα σου και να αποδεσμεύσουν το νου, κάνοντας έτσι τη μέρα σου πιο ποιοτική και παραγωγική και το πιο σημαντικό: θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα! Μη  ξεχνάς εισπνοή και εκπνοή από τη μύτη! (εισπνοή + εκπνοή = αναπνοή)

Διάβασε επίσης: Αναπνοή και yoga, μάθε να αναπνέεις συνειδητά!

1η: Κάθεσαι στο κέντρο της καρέκλας και τοποθετείς τα πέλματα σου στο άνοιγμα της λεκάνης. Κρατάς τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία και χαλαρώνεις τους ώμους προς τα κάτω. Με την εισπνοή σηκώνεις το δεξί χέρι ψηλά και με την εκπνοή το ακουμπάς στο κεφάλι σου, αφήνοντας τη δεξιά μεριά του προσώπου να γείρει προς τον δεξί ώμο. Επαναλαμβάνεις και από την άλλη πλευρά. Παραμένεις για 5-6 αναπνοές σε κάθε πλευρά.


: Πλέκεις τα δάχτυλα πίσω από το κεφάλι σου. Με την εισπνοή ανοίγεις τους αγκώνες και το θώρακα πίσω και πάνω και με την εκπνοή διπλώνεις μέσα στο σώμα σου. Επαναλαμβάνεις για 5-6 αναπνοές.


3η: Τοποθετείς τις παλάμες στο γραφείο στο άνοιγμα των ώμων. Περπατάς με τα πέλματα την καρέκλα προς τα πίσω, φέρνοντας το σώμα παράλληλο με το έδαφος. Κρατάς τους ώμους μακριά από τον αυχένα. Παραμένεις για 5-6 αναπνοές.


4η: Σταυρώνεις (ή και όχι) το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό και στη συνέχεια, τοποθετείς την αριστερή παλάμη έξω από το πόδι. Παράλληλα, το αντίθετο χέρι βρίσκεται στην πίσω μεριά της καρέκλας. Με την εισπνοή ψηλώνεις το κορμό σου και με την εκπνοή στρίβεις να κοιτάξεις πάνω από τον δεξί ώμο. Επαναλαμβάνεις και από την άλλη πλευρά. Παραμένεις για 5-6 αναπνοές σε κάθε πλευρά.


: Φέρνεις το δεξί πέλμα πάνω στο αριστερό γόνατο, με φλεξ το πέλμα. Τοποθετείς τα χέρια στο γραφείο και πιάνοντας με κάθε χέρι τον αντίθετο αγκώνα ακουμπάς το μέτωπό σου. Επαναλαμβάνεις και από την άλλη πλευρά. Παραμένεις για 5-6 αναπνοές σε κάθε πλευρά.


Γιατί η Yoga στο γραφείο σού κάνει καλό;

• Κινητοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα και αφυπνίζει το νευρικό, γεμίζοντας με ενέργεια το σώμα σου
• Συμβάλλει στη διαχείριση του καθημερινού stress
• Αποφορτίζει τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγικότητα
• Αντιμετωπίζει μυοσκελετικά προβλήματα και πονοκεφάλους
• Αναπτύσσει ωραίες σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων και στην προκειμένη περίπτωση συνασκουμένων 

Με βεβαιότητα θα πω πως αν δοκιμάσεις αυτές τις τόσο απλές, αλλά πολύτιμες στάσεις, δεν θα μπορείς να τις αποχωριστείς. Επίσης, αν είναι μπροστά κάποιος συνάδελφος μην διστάσεις, αλλά παρότρυνε τον/την να τις δοκιμάσει!

Και να μην ξεχνάς: do whatever makes you feel FineBeing!