ΓΙΑΤΙ ΤΟ AFTERNOON TEA ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ
ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ TEA TIME ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Από τις πρώτες φθινοπωρινές Κυριακές, όταν η ομίχλη αρχίζει να ακουμπά τις κορυφές και ο αέρας γίνεται πιο καθαρός, η Πάρνηθα αποκτά έναν ρυθμό πιο αργό, σχεδόν τελετουργικό. Είναι η εποχή που ζητάς ένα διάλειμμα από την πόλη, όχι μια απόδραση μακρινή, αλλά μια εμπειρία που αλλάζει τον χρόνο, που φέρνει τη χαλάρωση και τη γεύση πιο κοντά.

Στην καρδιά του βουνού, 7' μόλις «από κάτω», το Monte Vista μεταμορφώνει τα απογεύματα της Κυριακής σε κάτι που μοιάζει με τελετουργία: το Mountain Afternoon Tea.
Από την παράδοση της Αγγλίας στην αύρα της Πάρνηθας
Λέγεται πως όλα ξεκίνησαν στην Αγγλία του 19ου αιώνα, όταν η Δούκισσα του Bedford ένιωσε μια «ελαφριά πείνα» ανάμεσα στο μεσημεριανό και το δείπνο. Ζήτησε λίγο τσάι, ψωμάκια και γλυκίσματα, κι έτσι γεννήθηκε μια από τις πιο κομψές καθημερινές ιεροτελεστίες. Από τότε, το Afternoon Tea δεν ήταν ποτέ απλώς μια συνήθεια, αλλά μια στιγμή που γέμιζε τον χρόνο με ηρεμία, νωρίς το απόγευμα.

Κάπως έτσι, η παράδοση αυτή ταξίδεψε ως την Πάρνηθα και απέκτησε νέο χαρακτήρα: το τσάι αναμειγνύεται με το φως του βουνού, το άρωμα του πεύκου συναντά τη γλύκα της βανίλιας Μαδαγασκάρης και τα απογεύματα γίνονται σκηνές απόλυτης ισορροπίας.
Ποια είναι η εμπειρία του Mountain Afternoon Tea;
Το τελετουργικό στο Monte Vista δεν είναι απλώς μια επιλογή στο μενού. Είναι μια εμπειρία που ξεδιπλώνεται αργά, με τρεις γευστικές προτάσεις σαν τρεις πράξεις μιας ιστορίας: την εισαγωγή, τον κορμό και τον επίλογο.
Αρχικά, τα γλυκά: τάρτα φλαν με βανίλια Μαδαγασκάρης, κορμός μπαχαρικών, κέικ με κρέμα από φρούτα του δάσους. Έπειτα, τα scones με κορινθιακή σταφίδα, που συνοδεύονται από σπιτικές μαρμελάδες και clotted cream. Τα σοκολατάκια με tonga, ή με φασκόμηλο, δημιουργίες φτιαγμένες για αργή απόλαυση. Στη συνέχεια, τα αλμυρά finger sandwiches, φτιαγμένα με σπιτικά αρτοποιήματα και γέμιση από σολομό, beef, ή καβούρι που έχουν αυτή τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο οικείο και στο εκλεπτυσμένο. Ο επίλογος κλείνει με τη φωλιά από crispy προσούτο Ευρυτανίας, αυγοσαλάτα και αυγό ορτυκιού, έναν συνδυασμό που μοιάζει να ενώνει νοστιμιά και απλότητα, σύγχρονη τεχνική και αυθεντική γεύση.
Πίσω από αυτή τη λεπτοδουλεμένη ισορροπία ανάμεσα στο αλμυρό και το γλυκό βρίσκεται η επιμέλεια του executive chef Γιώργου Ντούσκου, σε συνεργασία με τον pastry chef Νίκο Γουρζή. Οι δυο τους έχουν χτίσει ένα ritual που θυμίζει ταξίδι.
Extra Tip: Αν έχεις αδυναμία στις μικρές, απρόβλεπτες εκπλήξεις, μην παραλείψεις να ρωτήσεις για το Special of the Day.

Το τελετουργικό της χαλάρωσης
Από το πρώτο άρωμα του Earl Grey μέχρι τη διακριτική οξύτητα του Oolong και τη φυσική γλύκα του Rooibos, η ποικιλία των τσαγιών καλεί τον επισκέπτη να αφήσει τον ρυθμό να πέσει, να επιτρέψει στο απόγευμα να κυλήσει. Κι όταν έρθει η στιγμή να ακουμπήσεις το φλιτζάνι στο πιατάκι, ακούς το πιάνο να ξεκινά, ζωντανά, απαλά, σαν υπόκρουση που ντύνει την τελετουργία σου. Το Mountain Afternoon Tea δεν είναι μόνο για όσους αγαπούν τη γεύση, αλλά και για όσους αναζητούν εκείνη τη σπάνια αίσθηση του ότι ο χρόνος έχει σταματήσει, για να απολαύσουν την στιγμή.

Ένα απόγευμα που γίνεται συνήθεια
Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το απόγευμα αυτό να γίνεται εβδομαδιαίο ritual. Η διαδρομή με το τελεφερίκ, η άφιξη στο βουνό, το πρώτο άρωμα του τσαγιού, η γεύση της μαρμελάδας βατόμουρο με αρμπαρόριζα πάνω σπιτικά αρτοποιήματα. Είναι στιγμές που συνθέτουν έναν νέο τρόπο να απολαμβάνεις τον χρόνο, με ρυθμό, με συνείδηση, με φως.

Κάθε Κυριακή, από τις 16:30 ως τις 19:00, η παράδοση του Afternoon Tea συναντά το βουνό, κι εσύ καλείσαι να τη ζήσεις με τον δικό σου ρυθμό. Μια απλή κράτηση αρκεί για να βρεθείς εκεί όπου η γεύση γίνεται ιεροτελεστία και η απόδραση αποκτά την πιο ήρεμη μορφή της.
KEEP READING
-
ΠΩΣ Η GAEA ΓΙΟΡΤΑΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ
Στους φωτεινούς κήπους του Anassa City Events, η Αθήνα υποδέχθηκε μια γιορτή αφιερωμένη σε τρεις δεκαετίες ιστορίας. Η επέτειος των 30 ...
17 Νοεμβρίου -
HOW GAEA CELEBRATED IN ATHENS 30 YEARS OF EXCELLENCE
Under the soft November sky of Athens, the gardens of Anassa City Events transformed into a luminous stage celebrating a journey that began ...
14 Νοεμβρίου -
3 MICHELIN STARS IN GREECE IN A UNIQUE HIGH GASTRONOMY MASTERCLASS
If there is one word that describes the cuisine of Disfrutar, the best restaurant in the world for 2024 according to The World’s 50 Best ...
19 Οκτωβρίου