ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΟΙ 15 ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΑΓΩΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΟΙ 15 ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΑΓΩΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΙ 15 ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΑΓΩΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;

25 Ιουλίου

Σε ποιον δεν αρέσει το παγωτό; Είναι αναμφίβολα η πιο δροσερή απόλαυση για το καλοκαίρι, αλλά σαφώς οι λάτρεις του παγωτού δεν χάνουν ευκαιρία να το απολαύσουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Αγαπημένες γεύσεις είναι σίγουρα η βανίλια, η σοκολάτα και τα σορμπέ. Όμως σήμερα ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις μερικές από τις πιο περίεργες γεύσεις παγωτού από όλο τον κόσμο. Για να δούμε, θα τολμούσες να τις δοκιμάσεις;

1. Παγωτό Cicada

Εξαιρετικά σπάνια, η γεύση παγωτού Cicada φτιάχνεται από ένα είδος εντόμου, το οποίο αρχικά βράζεται και μετά επικαλύπτεται με σοκολάτα γάλακτος και μαύρη ζάχαρη, φτιάχνοντας τα επονομαζόμενα Cicada chocolate chips. Το παγωτό από Cicada μοιάζει οπτικά με τη στρατσιατέλα, θα τολμούσε να πει κανείς. Άραγε να είναι καλύτερο από αυτήν ή όχι;

2. Παγωτό vanilla glow

Το παγωτό vanilla glow έγινε το απόλυτο trend μερικά χρόνια πριν. Ο άγγλος παγωτοποιός και εμπνευστής του πρόσθεσε πρωτεϊνες από μέδουσα σε παγωτό βανίλια, οι οποίες ενεργοποιούνται όταν κάποιος γλείψει το παγωτό, κάνοντάς το να φωσφορίζει στο σκοτάδι. Φυσικά, ένα παγωτό που λαμπυρίζει στο σκοτάδι δεν θα μπορούσε να είναι φθηνό. Μια μπάλα από vanilla glow κοστίζει περισσότερα από $200!

3. Παγωτό με κατσικίσιο τυρί

Αν έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα το κατσικίσιο τυρί στις σαλάτες σου μόνο, καιρός να αναθεωρήσεις. Το παγωτό από κατσικίσιο τυρί έρχεται από το Denver των Ηνωμένων Πολιτειών και συχνά συνοδεύεται από σιρόπι παντζαριού, σιρόπι φράουλας ή άλλες φρουτένιες επιλογές. Ο συνδυασμός της κρεμώδους υφής του μαζί με το δέσιμο αλμυρού και γλυκού κάνουν αυτό το παγωτό μια ιδιαίτερη απόλαυση.


4. Παγωτό fish & chips

Αυτή η γεύση μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις για να καταλάβεις ότι έχει ρίζες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η γεύση αποτελείται από φιλέτο μπακαλιάρου, βανίλια και κουρκούτι πιπεριού. Συνδυάζεται με παγωμένα ice cream chips πατάτας, σερβιρισμένα με αλάτι, ξύδι και φέτες λεμονιού. Πιο περίεργη γεύση παγωτού αυτήν εδώ μπορείς να σκεφτείς;

5. Παγωτό από όστρακα

Κρατώντας τη θαλάσσια αύρα της προηγούμενη γεύσης, ας πούμε τώρα για το παγωτό από όστρακα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το παγωτό αυτό δεν είναι μια σύγχρονη έμπνευση. Σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο από την ίδια την Πρώτη Κυρία, Dolley Madison, κάπου το 1810.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε αυτό το παγωτό, θεωρήθηκε αγαθό πολυτελείας, το οποίο μπορούσαν να απολαύσουν μόνο οι ανώτερες κοινωνικά τάξεις. Το παγωτό αυτό έχει αλμυρή γεύση και παρασκευάζεται θερμαίνοντας ελαφρώς τα στρείδια και την κρέμα, πριν το μείγμα τελικά ψυχθεί.


6. Παγωτό από μελάνι καλαμαριού

Ας περάσουμε τώρα στις ασιατικές γεύσεις και το παγωτό από μελάνι καλαμαριού. Ένας διασκεδαστικός τρόπος να ξεκινήσεις να ανακαλύπτεις περισσότερα για την ιαπωνική κουζίνα, είναι μέσα από αυτό το παγωτό. Είναι κατάμαυρο και έχει γεύση ψαριού. Γι’ αυτό προετοιμάσου καλά πριν δοκιμάσεις!

Το μελάνι από καλαμάρι χρησιμοποιείται αρκετά στην ιαπωνική γαστρονομία, όμως όταν το παγωτό αυτό παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, απευθυνόταν μόνο στους πιο τολμηρούς. Ωστόσο η γεύση αγαπήθηκε γρήγορα από το ευρύ κοινό.


7. Παγωτό αβοκάντο

Ας πάμε τώρα σε μια vegan επιλογή παγωτού. Το αβοκάντο μπορεί να δώσει την τέλεια κρεμώδη υφή και να συνδυαστεί με πολλές ακόμα γεύσεις. Σε μια τελείως exotic πρόταση θα δεις το αβοκάντο συνδυασμένο με γάλα καρύδας, αλλά πραγματικά οι ιδέες για παγωτό από αβοκάντο είναι ατελείωτες. Πιπέρι καγιέν,δυόσμος, κακάο, ξηροί καρποί, χουρμάδες και άλλες τόσες επιλογές για να απολαύσεις ένα κρεμώδες και φυτικό παγωτό από αβοκάντο.


8. Παγωτό Idaho Potato

Το πιάτο Idaho Potato μάς έρχεται από την πολιτεία Idaho, όπου καλλιεργούνται και οι ομώνυμες πατάτες Idaho. Μπορεί να είναι δανικές για πουρέ αλλά και ψήσιμο, αλλά σήμερα μιλάμε για παγωτό. Το κλασικό λοιπόν πιάτο με ψητή πατάτα Idaho έγινε πιάτο παγωτού. Μια βάση παγωτού σε σχήμα πατάτας και κρέμα από πάνω, έχει γίνει το signature dessert για αμερικανικά drive-ins. Τίποτα περίεργο στη γεύση εδώ, απλά μια έξυπνη πρόταση σερβιρίσματος παγωτού!


9. Παγωτό από αστακό

Παγωτό από αστακό! Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Φρέσκος αστακός Ατλαντικού ωκεανού μαγειρεύεται και ξεψαχνίζεται, για να γίνει μέρος ενός παγωτού με βανίλια και βούτυρο. Μια γεύση που σίγουρα κλέβει την παράσταση, αφού δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα!


10. Παγωτό με Durian fruit

Επιστρέφουμε στις εξωτικές γεύσεις με το Dorian fruit, ένα φρούτο που φημίζεται για την έντονη όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά του! Κάποιοι παρομοιάζουν τη μυρωδιά με χαλασμένα κρεμμύδια. Όμως, για να δημιουργήθηκε παγωτό με γεύση Dorian fruit, υποθέτουμε ότι η γεύση του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη μυρωδιά του.

11. Παγωτό από φίδι

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό… ή σου φτιάχνει νόστιμο παγωτό! Κάπως έτσι δεν πάει το ρητό; Πίσω από τη γεύση παγωτού με φίδι Mamushi, θα βρεις φυσικά το Τόκιο. Κι εδώ εύκολα θα κάνεις την υπόθεση ότι το φίδι αυτό δεν μπορεί να είναι δηλητηριώδες. Κι όμως, δεν μάντεψες σωστά. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια στην Ιαπωνία. Αυτό, όπως φαίνεται, δεν σταμάτησε τους Ιάπωνες από το να μετατρέψουν τον φόβο τους σε παγωτό. Θα δοκίμαζες αυτή την ιαπωνική λιχουδιά;

12. Παγωτό από φύκια με συνοδεία χαβιάρι

Συνεχίζουμε τη βουτιά μας σε ιαπωνικά νερά και ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει παγωτό από φύκια και μάλιστα συνοδεύεται από χαβιάρι σε μια μια πιο fine dining εκδοχή. Αυτό ίσως μοιάζει λιγότερο τολμηρό, αν σκεφτείς ότι μέχρι τώρα είδαμε παγωτό από φίδι και αστακό. Τα φύκια είναι εξάλλου ένα κλασικό συστατικό της ιαπωνικής μαγειρικής. Κάποια είδη φυκιών προσφέρουν μια κρεμώδη γεύση, ενώ άλλα έχουν πιο τολμηρή θαλάσσια αύρα.


13. Παγωτό wasabi

Κλείνοντας με τις ιαπωνικές επιλογές παγωτού, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το παγωτό wasabi. Σίγουρα γνωρίζεις για το wasabi από το sushi. Αποτελεί όμως συστατικό αρκετά συχνά και σε γλυκά πιάτα. Ενώ το συσκευασμένο wasabi έχει έντονα πικάντικη γεύση, το παγωτό φτιαγμένο από φρεσκοτριμμένο wasabi έχει πιο απαλά πικάντικη επίγευση με μια εκπληκτική νότα γλυκύτητας, που είναι ιδανική για παγωτό.


14. Παγωτό από foie gras

Και τώρα μεταφερόμαστε πάλι στην Αμερική, όπου το foie gras γίνεται παγωτό. Αν κάτι πρέπει να παραδεχτούμε στους Αμερικανούς, είναι ότι καταπιάνονται με οτιδήποτε υπάρχει. Δεν έχουν αφήσει κουζίνα που δεν έδωσαν ένα δικό τους twist. Για το συγκεκριμένο παγωτό παραδέχονται τουλάχιστον ότι οι πειραματισμοί διήρκησαν τέσσερις μήνες, μέχρι να δέσει η καινοτόμα γεύση.

15. Παγωτό με γεύσεις από ποτά

Ίσως δεν είναι και τόσο παράξενη η τελευταία μας πρόταση, σίγουρα όμως έχει ενδιαφέρον. Τα παγωτά με γεύσεις ποτών αποκτούν μεγάλη δημοτικότητα και είναι ένας ωραίος τρόπος να κλείσεις μια εντελώς ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Η τεκίλα, το ουίσκι, το ρούμι, το Mezcal και άλλα ποτά γίνονται πρωταγωνιστές στην πιο παγωμένη απόλαυση του καλοκαιριού, συνδυασμένα με κρέμα μασκαρπόνε, φρούτα, πιπεριές τσίλι, αρωματικά βότανα και πάει λέγοντας.


Κάποιες χώρες έχουν ανεβάσει τον πήχη δημιουργικότητας στη ζαχαροπλαστική με γεύσεις παγωτού που δεν πιστεύαμε ότι υπήρχαν. Είναι αυτές οι γεύσεις παγωτών μικροπειράματα ή θα τις δούμε να διαδίδονται σε παγκόσμιο επίπεδο; Εμείς πιστεύουμε ότι κάποιες από αυτές θα καταφέρουν να αγαπηθούν τελικά από πολλούς!