ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

7 ΣΤΑΣΕΙΣ YOGA ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ
7 ΣΤΑΣΕΙΣ YOGA ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ

7 ΣΤΑΣΕΙΣ YOGA ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΕ YOGA

22 Απριλίου

Αν νιώθεις πόνο στη μέση, μάθε ότι η yoga μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς μια και καλή! Και σίγουρα να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνο εσύ που υποφέρεις μιας και σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, το 80% του πληθυσμού θα βιώσουν πόνο στη μέση κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Το κάτω μέρος της πλάτης έχει σχεδιαστεί ώστε να σταθεροποιεί και να υποστηρίζει κάθε κίνηση. Ο πόνος στη μέση (οσφυαλγία) είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα. Το πιο συχνό αίτιο είναι η μυϊκή καταπόνηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής κατάστασης. Ο πόνος αυτός συνήθως ξεκινά μετά από άρση βάρους ή κάποια απότομη κίνηση.

7 στάσεις στη γιόγκα που θα σε ανακουφίσουν από το πόνο της μέσης

1. Marjaryasana & Bitilasana (Cat & Cow Pose) - στάση της γάτας & αγελάδας

Απελευθερώνει τη σπονδυλική στήλη, δίνοντάς της κινητικότητα ώστε να αποβάλλει την ένταση από την πλάτη και να ανακουφίσει από τους πόνους της ράχης.


2. Balasana (Child’s pose) - στάση του παιδιού

Τεντώνει τον λαιμό και τη πλάτη, αποσυμπιέζει τους κατώτερους αυχενικούς και τους ανώτερους θωρακικούς σπονδύλους.


3. Adho Mukha Svanasana (Downward-Facing Dog Pose) - στάση του κάτω σκύλου

Προσφέρει επιμήκυνση και ενδυνάμωση, χαλαρώνει τους ώμους, την πλάτη και τους οπίσθιους μηριαίους.


4. Uttanasana (Standing Forward Bend) - στάση της όρθιας τσιμπίδας

Τεντώνει και απελευθρώνει τους μηρούς τις γάμπες και τους γοφούς, ενισχύοντας τον τετρακέφαλο.


5. Malasana (Garland Pose) - στάση για το βαθύ κάθισμα

Τεντώνει σχεδόν τα πάντα γύρω από το κάτω μέρος της πλάτης τετρακέφαλο, βουβωνική χώρα γοφούς και κορμό, καθώς δυναμώνει τους αστραγάλους.


6. Ananda Balasana (happy baby pose) - στάση του χαρούμενου μωρού

Τεντώνει το εσωτερικό των μηρών, τους γοφούς ακόμα και τους ώμους και τη πλάτη, απελευθερώνει τη σπονδυλική στήλη και το ιερό οστό.


7. Apanasana (Knees-to-Chest Pose) στάση γόνατα στο στήθος

Τεντώνει τους γλουτούς και τους μηριαίους. Σταθεροποιεί τους γοφούς. Πιέζοντας τους μηρούς στην κοιλιά, η πίεση πέφτει στο κάτω μέρος της πλάτης ενισχύοντας έτσι το κάτω μέρος της πλάτης.

Μέσα από τις συγκεκριμένες στάσεις παραπάνω, θα μπορέσεις να επωφεληθείς από τα πολλά πλεονεκτήματα της yoga: να δυναμώσεις τον πυρήνα των μυών, να ελαχιστοποιήσεις τον πόνο, να βοηθήσεις την κυκλοφορία και να στείλεις τα θρεπτικά συστατικά του αίματος στα σημεία όπου τα χρειάζονται.

Editor's Tip: αφιέρωσε χρόνο σε κάθε στάση με διαρκή αναπνοή και αν κάτι πονέσει - σταμάτα! Προσάρμοσε την πρακτική σου ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος σου και να είσαι ευγενικός/ή με τον εαυτό σου πάντα. Μην ξεχνάς να αναπνέεις από τη μύτη, με την εισπνοή γέμισε με ενέργεια τον οργανισμό σου και με την εκπνοή διώξε όλες τις τοξίνες.

Ο Sivananda έλεγε:

"Το μυαλό είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα της ευχαρίστησης και του πόνου. Ο έλεγχος του νου είναι η υψηλότερη γιόγκα".