ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ELIO D' ANNA Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ELIO D' ANNA Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ELIO D' ANNA Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ;

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

13 Ιουνίου

Ο Elio d' Anna είναι συγγραφέας best-seller, φιλόσοφος, στοχαστής, οικονομολόγος, επιτυχημένος επιχειρηματίας, ποιητής, μουσικός και ιδρυτής και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σχολής Οικονομικών (ESE), η οποία σήμερα διαθέτει έξι κέντρα σε ολόκληρο τον πλανήτη (Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μαδρίτη, Ρώμη, Φλωρεντία και Μιλάνο).

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ιδιότητες του πολύπλευρου Elio D’Anna, ο οποίος μέσα από την λαμπρή επαγγελματική του σταδιοδρομία, έχει καταφέρει σήμερα να θεωρείται ως μία από τις πιο πρωτοπόρες, πνευματικές προσωπικότητες της Ευρώπης. Ό ίδιος πιστεύει ότι:

"Ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι"

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τον Elio D' Anna;

Ο Elio γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1946, στη Νάπολη της Ιταλίας. Εκεί ξεκίνησε να σπουδάζει νομικές και οικονομικές επιστήμες, ωστόσο η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στον τομέα της μουσικής (ήταν τραγουδιστής, μουσικός, φλαουτίστας και σαξοφωνίστας), τον έκανε να εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Κατά τη διάρκειας της μακρόχρονης επαγγελματικής του καριέρας στη μουσική, συνεργάστηκε με κάποια πολύ σημαντικά ονόματα, τόσο από τη βρετανική, όσο και από την αμερικάνικη μουσική βιομηχανία, όπως ο Luis Bakalov, o Phil Collins, o Sting, o Bruce Springsteen, ο Carlos Santana, κ.α.

Τι έκανε τον Elio να αλλάξει την κοσμοθεωρία του;

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και συγκεκριμένα το 1976, γνώρισε από κοντά για πρώτη φορά τον Sri Chinmoy, έναν Ινδό πνευματικό δάσκαλο, ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια δίδασκε διαλογισμό στη Δύση. Ο Elio D’ Anna αργότερα σε πολλές συνεντεύξεις του υποστήριξε, πως η συνάντηση του με τον Chinmoy ήταν αναμφίβολα η σημαντικότερη συνάντηση της ζωής του, διότι άλλαξε ριζικά τον τρόπο σκέψης του..

Μετά τον Chinmoy, ο D’ Anna αποφάσισε να εστιάσει περισσότερο σε έννοιες, όπως η πνευματικότητα, η εσωτερική ισορροπία και η ψυχική γαλήνη, αλλάζοντας ριζικά την προσωπική, αλλά και την επαγγελματική του ζωή. Ουσιαστικά, τότε ήταν που άρχισε σταδιακά, να αναπτύσσει και τις ιδέες, που αργότερα μετουσίωσε σε βιβλίο, στο " Η Σχολή των Θεών", σχετικά με την αξία του ανθρώπου ως πρότυπο. Εκεί λοιπόν λέει:

"Άλλαξε! Και ο κόσμος θα αλλάξει κι αυτός. Ο κόσμος είναι όπως είναι γιατί εσύ είσαι έτσι όπως είσαι και όχι το αντίθετο. Για να αλλάξεις τον κόσμο, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πουθενά αλλού, παρά μόνο μέσα σου."

Ένας από τους βασικούς λόγους, που τον οδήγησε στην ίδρυση του European School of Economics, ήταν και η ανάγκη του να προωθήσει και διαδώσει τις συγκεκριμένες ιδέες και πεποιθήσεις του.Το εγχείρημα της ESE ο Elio D’ Anna το ξεκίνησε το 1994 στη Ρώμη, δημιουργώντας τη Scuola di Liberisimo (Σχολή Φιλελευθερισμού).

Γιατί το βιβλίο "Η Σχολή των Θεών" είναι διαφορετικό από τα άλλα;

Το 2000 ο Elio D’ Anna, στην προσπάθεια του να αποτυπώσει το πνευματικό του «ταξίδι», έγραψε το εμβληματικό, "Η Σχολή των Θεών". Μέσα από αυτό ο D’ Anna, χρησιμοποιώντας αλληγορίες, υποβλητικά σχήματα, έντονους συμβολισμούς, αλλά και ρεαλιστικές καταστάσεις, αποπειράθηκε να παρουσιάσει ενδελεχώς, όλες τις πεποιθήσεις του σχετικά με τη δύναμη του ανθρώπου, αλλά και σχετικά με την ομορφιά και την ανεκτίμητη αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο Elio σε προτρέπει:

"Τρώγε λιγότερο, ονειρέψου περισσότερο. Κοιμήσου λιγότερο, ανέπνεε περισσότερο.
Πέθαινε λιγότερο και ζήσε για πάντα."

Η Σχολή των Θεών, παρότι από πολλούς έχει χαρακτηριστεί είτε ως ψυχολογικό, είτε ως κοινωνικό βιβλίο, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα συγκεκριμένο συγγραφικό είδος. Aφηγείται μεν τη δημιουργία του ESE, ωστόσο, η σημασία του υπερβαίνει αυτό το πλαίσιο, καθώς λειτουργεί ως μανιφέστο που ανακοινώνει "την Ατομική Επανάσταση" και την εμφάνιση ενός νέου είδους ανθρώπου, αυτού που υπερβαίνει τον πόνο, τον φόβο και τη διχοτομική σκέψη. Αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα για μια μεταμορφωμένη ανθρωπότητα που αγκαλιάζει την αρμονία και την προσωπική ανάπτυξη.

Το βιβλίο, το οποίο εκτός από το γεγονός ότι είναι best-seller, έχοντας μεταφραστεί μέχρι και σήμερα σε πάνω από 15 γλώσσες, ταυτόχρονα μέσα από το διαχρονικό, αλλά και πολυεπίπεδο περιεχόμενο του, πετυχαίνει να σε αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει ακόμη και τους ανθρώπους, που θα το αντιμετωπίσουν αρχικά με δυσπιστία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως πολλοί αναγνώστες του βιβλίου έχουν δηλώσει, ότι η "Η Σχολή των Θεών" λειτούργησε για τους ίδιους σαν μία έντονη, απρόβλεπτη και λυτρωτική, πνευματική «περιπλάνηση».

Το βιβλίο η Σχολή των Θεών του Elio D' Anna
Credits: dioptrabooks.gr

Εάν θαυμάζεις, τόσο τον ίδιο, όσο και το έργο του, και θέλεις να γίνεις και εσύ ένας "dreamer" τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τον γνωρίσεις από κοντά!

Στις 15 και 18 Ιουνίου ο Elio D’ Anna θα βρίσκεται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, προκειμένου να παραχωρήσει μία ανοιχτή συνέντευξη στην life coach Ελίνα Γιαχαλή. Κλείσε εδώ τη θέση σου και βρες σχετικές πληροφορίες, είτε αν θέλεις να τον συναντήσεις από κοντά, είτε αν θέλεις να τον απολαύσεις μέσω live streaming.

Editor's Tip: Κράτα ως τροφή για σκέψη το απόλυτα inspirational quote του βιβλίου που εξάλλου ταιριάζει με το δικό μας mindset, το "FineBeing":

"Μια πραγματική βελτίωση προϋποθέτει μια αλλαγή στο Είναι".