ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιώργος Λούκας

Ο Γιώργος Λούκας είναι ένας από τους κορυφαίους Sommelier της Ελλάδας, υπογράφοντας wine lists & pairings υψηλών προδιαγραφών.

BIO

The Somm Side of Life by Γιώργος Λούκας

Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία "Genius in Gastronomy" που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses & τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπίρα και τα αποστάγματα.

Είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία DEALS A.E. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Έχει υπάρξει Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και αρθρογραφούσε σε γνωστά περιοδικά σε σχέση με το κρασί και τα αποστάγματα. Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Το 2019 ανέλαβε επισήμως ως προπονητής την εθνική ομάδα sommelier.

Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους, ενώ εδώ και 9 χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα, το Sani Gourmet Festival. Επίσης έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, "Σπονδή" και "Funky Gourmet". Από το 2017 είναι επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel και ήταν μέλος της A.S.I. Didactic Committee από τον Ιούλιο 2017- Δεκέμβριο 2020.