ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χρήστος Παπαδόπουλος

Ο Wine Professional Sommelier που εξηγεί με απλά λόγια ετικέτες, νότες & επιγεύσεις και σε κάνει να τα αναγνωρίζεις και συ από τη πρώτη επαφή.

BIO

Wine and Gastro Stories by Χρήστος Παπαδόπουλος

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη έχω περάσει τα παιδικά, εφηβικά και τα χρόνια της ενηλικίωσης στην πόλη του Θερμαϊκού. Το 2014 αποφοίτησα από το λύκειο και ξεκίνησαν οι σπουδές μου στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ το 2020 έγινα κάτοχος Masters in Accounting and Finance από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τα πολλά και συχνά ταξίδια μου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική από μικρή ηλικία μού έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω μέρη, ανθρώπους και κουλτούρες διαφορετικές από εμάς. Η γαστρονομία ήταν αυτή που πάντα με κέρδιζε.  

Έτσι το 2015 ξεκινάω την ενασχόληση μου με το χώρο του κρασιού αποκτώντας την πιστοποίηση του Wine Professional Sommelier από τη σχολή της Genius in Gastronomy της οποίας είμαι μέλος έκτοτε. 

Συμμετείχα για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στα Sani Gourmet Festivals και είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με παγκοσμίου φήμης Chef βραβευμένους με αστέρια Michelin, ενώ το καλοκαίρι του 2018 βρέθηκα στο ρόλο του Sommelier στο Scorpios της Μυκόνου.

Από το 2020 θα με βρείτε στο δικό μου χώρο, το Classico Bistro Moderne στην περιοχή της Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, ένα all day bistro που δίνει έμφαση στο ποιοτικό φαγητό και το κρασί.