ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

The Independent Bottlers of Whisk(e)y Masterclass

The Independent Bottlers of Whisk(e)y Masterclass

FineBeing Cutared Event at Monte Vista Restaurant

Την Τετάρτη 14 Μαΐου, στο εστιατόριο Monte Vista του Regency Casino Mont Parnes το FineBeing επιμελείται το “The Independents of Whisk(e)y Masterclass” μια ξεχωριστή γευσιγνωσία που αναδεικνύει την τέχνη της ανεξάρτητης εμφιάλωσης αφιερωμένη στην αυθεντικότητα, την παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Η ανεξάρτητη εμφιάλωση, πρακτική που ξεκίνησε το 1842 με την ιστορική Cadenhead's, αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στον αυθεντικό χαρακτήρα του αποστάγματος και τη δημιουργική ελευθερία των Bottlers. Μέσα από επιλογές που παρακάμπτουν τις επιταγές του εμπορικού branding, οι ανεξάρτητοι εμφιαλωτές δίνουν φωνή στο «άγριο» πνεύμα του ουίσκι, εκεί όπου το απόσταγμα αφηγείται μόνο του την ιστορία του.

Ο Γιώτης Αγγελίδης θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες πέντε ξεχωριστές εκφράσεις single malt. Μέσα από διαφορετικές ηλικίες παλαίωσης, τύπους βαρελιών και αλκοολικούς βαθμούς, η βραδιά αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η ανεξάρτητη εμφιάλωση μπορεί να ερμηνεύσει ξανά και πιο προσωπικά την έννοια του single malt:

Ένα Teaninich 11 ετών (48%), καθαρόαιμο Highland με βοτανικό προφίλ και ελαφριά κηρώδη υφή, σερβιρισμένο ως welcome.

Ένα κομψό Linkwood 12 ετών (48%) από το Speyside, με νότες αχλαδιού, λευκών λουλουδιών και μαλακών μπαχαρικών.

Το απρόσμενα φρέσκο και σπιρτόζικο Mannochmore 11 ετών (48%) από τη σειρά Reserve Cask, που φωτίζει μια σπάνια πλευρά του Speyside.

Το Elements of Islay Bn7 (Bruichladdich, 55,7%), unpeated Islay 16 ετών που ισορροπεί ανάμεσα στη θαλάσσια ορυκτότητα και στη φρουτώδη κρέμα.

Και, για το φινάλε, το Elements of Islay Ar 10 (Ardbeg 10 52,4%) στην ανεξάρτητη εμφιάλωσή του, ένα δραματικό, γεμάτο τύρφη, καπνό και ιώδιο malt, ένα ταξίδι στο πιο σκοτεινό και συναρπαστικό πρόσωπο του Islay.

Ακολουθούν οι πέντε αρμονικές συναντήσεις γεύσης και αποστάγματος, σε ένα craft menu εκτελεσμένο από τον executive chef Δημήτρη Μιχαήλ, τον chef Ηλία Ευαγγελόπουλο και τον pastry chef Νίκο Γουρζή:

The Independent Bottlers of Whisk(e)y Pairing Menu

TEANINICH 11YO 48% - WELCOME TRILOGY

Στρείδια με φύλλο Yuzu & Gel Λεμονιού σερβιρισμένο με Αφρό Αγγουριού / Oysters with Yuzu Leaf, Lemon Gel and Cucumber Foam

Τραγανό Ταρτάκι Βουτύρου με Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Κρέμα Αβοκάντο & Σκόνη Εσπεριδοειδών Crispy Butter Tartlet with Messolonghi Bottarga, Avocado Cream & Citrus Dust

Blini με Carpaccio Τόνου, Χαβιάρι και Ντομάτα / Blini with Tuna Carpaccio, Caviar and Tomato

LINKWOOD 12YO RESERVE PARCEL 48%

Foie Gras με Chutney Αχλαδιού & Brioche Crumble

Foie Gras with Pear Chutney & Brioche Crumble

MANNOCHMORE 11YO RESERVE CASK PARCEL 5

Τραχανότο με Κρόκο Κοζάνης, Γαρίδες, Σπαράγγια και Παλαιωμένη Γραβιέρα

Trahanoto with Saffron of Kozani, Shrimps, Asparagus, and Aged Gruyere

ELEMENTS OF ISLAY – Bruichladdich Bn7 55,7%

Short Rib Μπρεζέ με Πουρέ Σελινόριζας με Κρέμα Σιγομαγειρεμένου Κρεμμυδιού και Καμένο Πράσο

Braised Short Rib with Celeriac Purée, Slow-Cooked Onion Cream & Charred Leek

ELEMENTS OF ISLAY - Ardbeg 10 52,4%

Dark Chocolate Ganache από Σκούρη Σοκολάτα 70% πασπαλισμένη από Ανθό Αλατιού, Sorbet Περγαμόντο, Γαρνιρισμένο με Γκοφρέτα με Μαύρο Σουσάμι

Dark Chocolate Ganache from 70% Dark Chocolate, Sprinkled with Fleur de Sel, Bergamot Sorbet, Garnished with Black Sesame Wafer

Ώρα Προσέλευσης 20:30 

Κόστος συμμετοχής 60€

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210-2421002 ή στο https://bit.ly/3YXLVra

Πάντα απολαμβάνουμε υπεύθυνα

€60.00

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
+
-